Var är lampan ?

Nu ska vi börja med ett litet målar projekt här hemma, måla om en byrå som sam ska ha i sitt rum och ett vitrinskåp. Velat göra detta ett tag men nu har vi äntligen köpt färg. Ska ta för och efterbilder så får man se hur det vart (:
Nu får lilleman kvälls gröten. Och jag är så stolt över honom, har suttit hela dagen och frågat '' var är lampan '' och när jag frågar det så tittar han uppåt med sina blå på lampan :) så mysig liten kille han är hehe.

tidig morgon (:

Straxt innan fem i morse vaknade jag av att lilleman gallskrek brevid mig, vet inte om han drömde eller vad det kan ha varit. Trodde att han somnade om men märkte att han låg och höll på med händerna och så. Gick för att tända lampan och där ligger lilleman klarvaken hehe, bara att gå upp och tommy skulle endå upp straxt så vi satte oss hos honom. Men sam skulle absolut inte vara hos sin pappa, ne då blir det bara ståhej med skrik hehe vilken liten mammagris jag har. Så blev att ge morgon gröt och kolla på nikelodion.  Vi somnade om efter ett tag. Och vaknade halv tio, skönt.
Suttit och kollat på vma nu på morgonen och precis matat lilleman. Nu sitter han med sin nibbler med päron i, och det verkar vara populärt. Funderar på om vi ska ta oss en sväng ute i solen efter som den endå visar sig idag hehe.
du gör ju verkligen min dag, med ditt underbara leende, mammas älskling <3

Reklamtittande bebis

Idag vaknade lilleman och jag vid nio i morse, så fixade vi oss och sam fick i sig sin morgon gröt. Sen drog vi vidare mot familjecentret och lekte med dom andra barnen där. Gick en sväng på torget ( torgdag ) och sedan vidare hem. Faktiskt inte gjort så mycket mera i dag, vi har vilat och nu inväntar vi tommy. Finns nog inte så mycket att göra i detta väder endå, regnet bara vräker ner idag igen.
Min lilla kille ÄLSKAR reklam, och det har han gjort sen länge tillbaka haha, så om jag ammar sam och en reklam börjar, då kollar han på tvn tills reklamen är slut. Är era små likadana ?

Pics från i lördags

Hotellet
Liten del av rummet
Ångrar nu i efterhand att jag inte tog mer bilder, men aja dessa var inte för dumma heller (:

Godkväller

Denna kväll har spenderats vid tvn, kollade på 16 and pregnant. Kul att se hur det hade gått för alla dom unga tjejjorna i serien.
Lilleman har varit så otroligt mysig ikväll, skrattat och gått runt i sin gåstol och gjort massa bus. Så för en stund sen så somnade han som en stock. Tommy kom hem straxt innan 22, så nu har vi precis käkat lite hamburgare.
I förra inlägget så skrev ja ju om att jag skulle tipsa om en sak och det är en Nibbler fresh food feeder ifrån märket Nuby. Köpte den i går, på ica maxi och testade att ge lilleman småäppelbitar i den lilla nätpåsen. Och han mumsade på. Så smart sak, för man vill ju verkligen inte att dom små ska sätta i halsen, för jag är en sån hönsmamma så jag är försiktig med allt haha. Använder ni sånna till era små ?
Så denna perfekta lilla sak är verkligen bra så dom små inte sätter i halsen som sagt, går att ha färsk frukt, is eller grönsaker i tygpåsen.
haha '' RÄDDA MIG''

Måndag 29 augusti 2011

Vaknade straxt efter åtta idag, gud vad skönt det var. Känner mig mer utvilad en vad jag var igår haha.
Precis kommit hem efter ett varv på bynn, gått till folktandvården och apoteket, och så ica. Köpte lite gottgott till lilleman. Ska tipsa om en sak senare i dag och lägga in bilder i från helgen.

Stockholm

Igår åkte ju som sagt jag och Paulina till stockholm. Kom fram straxt innan klockan två, och yrade runt på t-centralen. Frågade ju ett par människor denna helg om vägen haha men tur som vi hade så stannade en kille oss och hjälpte oss att hitta buss och så till hotellet. Kom fram till hotellet straxt innan 15:00 så vi hade en timme att fixa oss. Sedan så gick vi vidare till galan. Jag har nog haft för höga förväntningar, för vart faktiskt väldigt besviken på själva upplägget och så. Ingen middag som var utlovat. Men tur så fanns det ju sociala girls där, och att det bästaste hände lixom på slutet av galan. Tror det vart för långdraget. Efter galan drog vi vidare ut och träffade en vän till mig i hässelby gård. Och sedan så drog vi innåt mot Gamla stan, där vi träffade andra tjejer från galan. Vi käkade på donken och sedan bar det av till hotellet, var nog framme efter fyra nångång. Och jag och paulina somnade väll straxt efter fem på morgonen, vart inte många timmar sömn. Kom fram till Norrköping innan tolv på dagen och sedan hem till mina föräldrar och där var ju min lillegubbe, som fick massor med kramar och pussar. Så himla saknad, och det var jag nog med.
Nu blir det snart att sova för ögonlocken orkar inte hålla sig uppelänge. Natti (:

26 Augusti 2011

Just nu tittar jag på en verklighetsbaserad film på tv4film, faktiskt ganska bra. Lilleman har precis somnat, och får hoppas han sover för natten. Sofie har ju sovit här över natten så igår så fixade hon mina naglar och vi pratade massor, Så härligt att träffa vänner när man inte gör det så ofta. Idag så har vi inte gjort så jätte mycket, var och storhandlade på Citygross och då åkte sofie hemåt till norrpan efter det. Nu ikväll har det bara blivit lite käk och packat lite smått tills i morgon. För då blir det att åka upp till Stockholm och gå på ungmammagala. Hoppas verkligen att det blir kul, är riktigt nervös men det ska bli så kul att träffa andra mammor.

24 augusti 2011

Precis sorterat ett berg av kläder, och tittat på Livet på BB såklart. Tänk att få trillingar, eller också tvillingar. Vilket jobb men så underbart .
Idag har jag inte gjort många handtag, bara varit hemma nästan och myst med lilleman. I morgon kommer Sofie hit och ska sova över, så trevligt det ska bli.
Natten till idag var ingen rolig natt. Sam vaknade och var vaken i nästan tre timmar. Urch men det är sånt som hör till. Just nu sover han iallafall, men får se hur denna natt blir.
En sak kan jag säga och det är att jag längtar till lördag, då är det UngMammaGala. Någon mer som ska dit ?

8 månader idag

Idag är det Sams 8 månadersdag, Gud vad tiden går för fort alltså, men det har varit en underbar tid . I morse så gick vi till Familjecentret och lekte, fikade och sjöng. Jag vägde och mätte även lilleman, var ju ändå två månader sen sist. Så nu väger han 12915 kilo och är 76 cm lång. Riktigt stor kille har han blivit <3.
Han har ju lärt sig ,att åla sig framåt nu, och det är så härligt att se vad han kämpar sig fram för att nå saker eller göra sina små hyss. En fjärde tand är nog på g också. Mammas finaste kille<3

Förlossningsberättelse

Nu skriver jag min förlossningsberättelse, fick äntligen tid och lust att göra det hehe
Straxt efter klockan 02.00 natten den 23 december vaknade jag efter att ha sovit ett par timmar. Då går jag in på toan och känner att jag har lite ont i magen på ett annorlunda sätt. Märker då att det är blod i troserna och då förstår jag att det är på gång. Väcker sedan Tommy och säger att det verkar som att bebisen är på gång. Gick in till mammas sovrum där hon och min syster ligger, berättar för dom och kryper sedan ner hos min syster som håller om mig. Värkarna börjar sedan komma och hela familjen sitter i vardagsrummet, spännande och mysig stämning. Värkarna blir mer starkare och mamma ringer förlossningen dom ber mig vila och invänta efter kraftigare värkar. Klockan 08:00 skjussar mamma , mig tommy och min syster Tove till förlossningen. Kommer in där och är jätte nervös. Får CTG och undersöks, var då öppen ca 2 on halv cm. Dom undrar om jag vill ligga kvar eller åker hem. Och jag ville verkligen åka hem. Så mamma kom tillbaka och hämtade oss. Kom hem straxt efter 09:00 och då lägger jag och tommy för att försöka vila. Jag somnade och vaknade runt 11.00 med kraftiga värkar, kramade tommy så hårt jag kunde och skrek var femte minut. Min pappa kommer in i rummet och ber mig att åka tillbaka till förlossningen men jag ville verkligen inte det. Men klockan 12:01 var jag åter igen inskriven på förlossningen. Fick CTG igen och var då öppen 4 cm. 12:45 får jag bada och tommy och tove blåser på mig under hela badet nästan för det var så otroligt varmt. Klockan 14:00 så läggs jag in i rummet där jag skulle förlösa bebisen. 15:00 får jag ryggbedövning och smärtan försvinner ett tag men kommer sedan tillbaka. Tiden går och jag är uppe och går och försöker vila. Runt 17.00 får jag yttligare en dos. Klockan 18:30 tar dom hål på fostervattnet och det såg bra ut. mellan 19:30 - 20:45 går jag runt med gåbordet och försöker att ta det lugnt. 21:01 sätts skalpen på bebisens huvud. Är öppen 10 cm. I nästan 2 timmar är värkarna så kraftiga att jag bara ligger och skriker. Dom känner på magen och märker att bebisen ligger med huvudet uppåt som (stjärntittande). Men sedan vänder han sig normalt som tur var. 22:50 kommer krystvärkarna och jag börjar krysta på och jag kände mig helt borta, dom frågar mig om jag vill se huvudet och känna men jag skriker nej. Efter ett tag så känner jag på huvudet och då känner jag verkligen att det är på g. Snart kommer bebisen. Klockan 23.30 kom våran underbara pojke Sam efter 40 minuters krystande. Njuter av min älskade son och sedan kommer min pappa och mamma och min bror och tittar in i förlossningsrummet klockan är då straxt efter 00.00 och dom åker sedan hem och också min syster. Kvar blir jag och tommy som nyblivna föräldrar. Vi stirrar på Sam och han ligger inlindad i en filt vid mitt bröst. En sköterska kommer in och väger Sam och mäter, och klär på lilleman. Han väger 4515 och var 55 cm lång.
Vi blir kvar där inne för fika och sedan får jag duscha. 02:09 förflyttas vi till bb-avdelningen.
Den 24 december ( Julafton ) är vi kvar på bb och jag lär mig amning och andra saker vi njuter av vår fina son och längtar hem. Familjen kommer upp och tittar på lilleman och han får julklappar. Sedan åker dom hem och vi blir kvar på bb-avdelningen. Den 25 december straxt efter halv elva på dagen blir vi utskrivna och får åka hemåt.
Vill tacka min underbara Syster Tove och min underbara Sambo Tommy för stödet på förlossningen. Vet att jag inte var att leka med under den tiden haha, men ni hjälpte mig verkligen på alla möjliga sätt och jag är så  glad att jag hade er nära. Det här är vad vi tre kommer att dela för alltid tillsammans och vi kommer minnas det föralltid. Stor kärlek till er.
CTG
Precis nyfödd lilleman
25 December precis hemkommen från bb

slutet på helgen

Åter söndag igen då. Vart en härlig helg faktiskt, var ju som sagt på kräftskiva igår. Det var trekamp, underbar mat och goda kräftor och naturligtvis snapsvisor hehe.  När vi kom dit så satte vi Sam i en gunga som dom hade på trädgården. Och gud vad han älskar att gunga denna gång satt han extra länge och bara njöt. Han verkade tycka det var en toppen kväll också. Kom hem straxt efter tolv och då somnade vi alla som stockar.
I fredags kom ju tommy också upp till augustifesten så vi gick en sväng på marknaden, köpte två tröjor och ett namntåg till Lilleman. Är mycket nöjd med det. Och så tittade vi på Kalle Baah som spelade så klart, alltid lika bra.
Tommys kusin fyller ju år idag så blir nog att åka dit framåt eftermiddagen, Ha en fortsatt fin söndag (:

Regning Augustifest

Igår kväll åkte jag till norrköping med lilleman, hela norrköpings stad var då full med folk eftersom att det är Augustifest, plus att RixFm festival var igår. Snart ska vi ut på marknaden även om det verkligen vräker ner regn. Gick i morse med mamma och lilleman, så vi hann ju titta oss omkring innan regnet kom. Imorgon blir det att åka hem och sedan vidare på kräftskiva. Trevlig helg (:


Underbara fina dag

Fyfarao vilket väder det är idag, 31.2 står det på just nu ! Precis vart ute och gått en långpromenad med lilleman, så härligt. Men igår kväll va det inget roligt alls blixtar och mängder med regn kom det. Straxt blir det att laga mat, en fylld ubåt. Hoppas det blir något att ha, man vet aldrig när jag själv ska laga det. haha! får se vad som händer senare idag.
Hoppas vädret är lika skönt hos er andra (:
Foto av mig

Crying baby

Vaknade någongång runt åtta i morse. Denna natt har inte alls varit rolig. Sam han vaknar och skriker och somnar om, och så håller det på . Det är nog fler tänder på gång. Jobbigt för både lilleman och oss. Men det blir nog bättre. Just nu får lilleman välling och förhoppningsvis så somnar han väll straxt. Precis tittat på allsång på skansen nu, så jäkla bra peter jöback är!
Var ju hos tandläkaren i dag föresten, urch säger jag bara. Kom in straxt efter klockan tre. Fick lägga mig i tandläkar stolen och så började hon borra, och så isade det till i tanden. Mina tårar började bara rinna ner från kinderna . Så fick typ en chock, var inte beredd på den känslan. Sen frågade hon vill du ha bedövning. JA TACK TYP, har alltid haft det så konstigt att dom inte frågade. Men det gick bra iallafall så skönt att det är över. Men nu blir det tv tittande och en dusch. Natti :)

15 augusti 2011

Igår vart det en sväng på stan thailunch och köpte strumpbyxor,leggings till galan. Sedan bar det av hemåt igen. Helgen har varit lugn, skönt att hela familjen var samlad. Denna dag har bara varit en latdag. Kom precis hem ifrån ica, och just nu har sam käkat sin kvälls gröt. Inväntar Teen mom 2, som börjar vid 8 . Urch i morgon blir det tandläkarn för min del :/ blir att borra en tand antar jag, men det går nog bra.

Sol underbara Sol

Sitter och tar det lugnt hemma hos mamma och pappa i Norrköping. Kom hit i går, men åker hemåt i morgon igen. Denna dag har ju varit jätte fin, solen har varit framme hela dan, underbart. Mamma och pappa '' lånade'' sam så dom gick och fikade. Under den tiden så gick jag runt en sväng och kollade lite på saker och njöt av vädret. Nu ikväll har vi ätit kina mat och va ute med lilleman , mamma och dogsen på en långpromenad. Får se om man får lilleman i sängs igen. Han vaknade till nu men får se hur det går :)
Hoppas eran dag har varit njutningsfull i allafall (:




underbara snuttisar


Forever Young

Denna dag åkte jag och Sam in till Mjölby och träffade Paulina och henns son Liam.
Blev en fika på kvarnen och tittade runt i affärerna. Hittade en '' Fest'' väska som jag ska ha på galan som vi ska gå på i slutet av augusti. Kul att lilleman fick en lekkamrat :) tack för denna dag . Sedan vid tre åkte vi hemåt. Nu framåt kvällen har vi precis lagt Sam och kollade Livet på BB, såklart :) Så mysigt program.
Nu blir det nog att fortsätta läsa boken , ( morgan allings ) bok. Mycket bra kan rekommendera.

Thanks for this day

Denna dag har lilleman och jag spenderat med mina vänner, Freja och Amanda. Pratade gamla minnen och lunchade, gjorde lax i ung med färska grönsaker. Snacka om efterlängtat enligt mig hehe . Senare på eftermiddagen tog vi en spontan tripp till Gränna. Myste runt nere vid hamnen och i själva '' centrumet '' .  Kom sedan hem efter fem och efter en stund så åkte tjejerna hemåt. Har haft en toppen dag med dom, tror sam också har haft det kul hehe. Har faktiskt precis fått honom i sängs. Blir tidigare och tidigare för varje dag nu. Skönt både för honom och oss.
I morgon blir det att träffa Paulina och hennes son Liam, Ska bli jätte trevligt. Undra hur kidzen reagerar på varann :)
Nu blir det iallafall tv tittande och sedan sova , natti
<3

Lazy day

Denna dag har bestått av lathet, legat framför tvn och lekt med lilleman . Sedan när tommy kom hemåt så blev det en sväng till ica , lagade lite mat. Lövbiff, friterade pommes och bea-sås. Mycket gott, just nu tittar vi på teen mom 2 som vanligt på måndags kvällarna. Igår föresten så gick sam smaka en bit av en sorts kaka. Av sin gammelfarmor, Vilket han inte tyckte om. Har avstått från all sorts sötsaker. Men tur att det inte var omtyckt . Imorgon kanske två vänner kommer och hälsar på, Ska bli trevlans om det blir av.
Två bilder från dagen, älskar dig min prins

härliga helg

Just nu sitter jag och tar det lugnt, mina föräldrar leker med sam. Åkte hemåt till Norrköping, i går. Så kom hit skapligt , blev en fika med far på stan. Besökte också Stylebytyras butik , på drottninggatan. Köpte en ring , ett armband och en smyckeshand. Mycket nöjd så här långt. Höll även en sån där fjäderextensions, men den fick tyvärr inte följa med hem.
Får se vad denna dag består av, blir nog en tripp på stan och en fika med familjen.


Detta föll i min smak, som blev mitt

 



Bilder lånade från StyleByTyra



Skänninge marken

Idag blev det att åka till Skänninge marken. Blev att gå ett varv, pizza och ett par köp också, och lite karusell åkande.  Köpte två filtar, en tavla , en mössa som det stod '' Sam '' på och även lite andra saker. Så är mycket nöjd, höll nog shopping djävulen lugn :)
Just nu har vi precis lagt sam, så blir väll lite tv tittande och sedan sängen för min del med. Får se hur morgon dagen blir har endel planer, får se om dom går vägen . Natti (:

Det är dagar som denna, man aldrig glömmer

Idag, tidigare på förmiddagen så blev det att gå på torgdagen som är varje tisdag. Blev att titta runt och njuta av vädret med en fika på cafet med Tommy och Sam. Sedan blev det att ta det lugnt hemma och till kvällen vart det att åka till hästholmen. Sam badade fötterna, efter ett tag blev det nog för kallt för dom så han satt uppe med sin farmor medans tommy och jag badade. ( blev ett impuls bad för min del ) . Men så stolt jag är över mig själv, trodde aldrig jag skulle bada igen. Just nu har vi precis käkat, kycklinggryta och kollat allsång. Snart ska väll sam få välling och sedan läggas för natten.

Soliga underbara dag

Shit redan första augusti, tiden rullar verkligen iväg, men solig och en fin första augustidag har det vart så skönt, lite över 30 grader , hoppas det håller i sig :)
Just nu kollar jag på teen mom 2, Det absoluta bästa såhär på måndagskvällen. Sam har party med sin gåstol och sina nya leksaker, hehe mammas tok <3 Dagen har bestått av tråkiga hemma saker, som tvätt och avfrotstning av frys.  Nu blir det att mysa med lilleman och njuta av kvällen . ciao

RSS 2.0